lørdag 31. desember 2022

London, Birmingham og Crufts 2022..!!

Birmingham og Crufts 2022

 

Det heile starta Juli 2021 då «Cava» vant juniorklassen på NKK Trondheim og dermed kvalifiserte seg til Crufts 2022.

Lite visste vi om det skulle bli utstilling og ikkje minst om det vart mogeleg å kjøre gjennom og innom så mange land for å kome fram til England og få delta på Crufts.

Men, vi starta forberedelsene med å ta rabiesvaksine og lille julaftan som var fristen søkte eg om ATC, og etterkvart fikk vi melde ho på.

Når eigaren av hunden sit på Sunde ved Ålesund og hunden bor hjå deleigerane i Harstad er det sjølvsagt litt logistikk som skal til. 

Eit par veker før utstillinga kom Marte flytande til Trondheim medan eg kjørte dit for å hente ho. Det gjekk så veldig bra og «Cava» vart glad og fornøgd med meg til Sunde og hadde det fint saman med husets firbeinte i tida før avreise. Spennande vart det då det var valpefødsel berre få daga før turen…ekstra spennande for oss på to då melkeproduksjonen ikkje kom igang og eg var usikker på om det vart nokon tur.  

Av alle ting fikk bilverkstedet problem med å få tak i sein del på ein slange (om eg ikkje tek feil) og dei kunne ikkje anbefale meg å kjøre så langt. Vi skulle ha bilen til søstra mi frå austlandet så då fikk eg låne bil av faren min dit. Utrulig nok kvelden før avreise begynne motorlampa på henna bil å lyse…så her var det nok av ting som ringe om at eg kanskje burde halde meg heime.

Eg måtte til veterinær like før avreise for å få ekstra hjelp til ho mjølkelause som resulterte i at det vart litt ekstra stress etter at vi vart påkjørt ved eit fullt stopp skilt…jaja fikk utsette båtreisa frå Larvik og tenke enda ein gong om det var siste teiknet eg trengte for å bli heime..!?

Men neida, vi stoppa ikkje der eg fikk beskjed av valpevakta om å reise…sjølv då eg satt på FaceTime, såg flaskematinga og skalv fikk eg beskjed om å kjøre vidare.

Vi hadde ein fin båttur over Skagerak - utrulig å tenke på at sist sommar seile eg over det i ein 27 fot seilbåt!! 

Kjøringa gjekk fint gjennom Danmark, så på autobanen i Tyskland fikk bilen lufta seg skikkelig, har eg sagt at vi endte opp med å ta faren min sin bil?? Joda, han stilte med bil når vår fann ut at dei ikkje gadd å vere med på langtur 😉

Vi hadde nokre stopp på bensinstasjoner både fram og tilbake…eg treng vel ikkje sei at prisane på diesel er høg..?

Vi kjørte inn til Hamburg der vi fikk spise ein god middag for å feire Katja som hadde 18-års dagen i bilen!! 

Litt små pauser undervegs og vi kjørte inn i Nederland og Belgia, før vi på fredag morgon kjem til Calais og klar for Pet-Check og Eurotunellen. Frå Dover suste vi oppover til London der vi skulle bu med gode vener.

Fin tid i Ealing før vi tek ein liten kveldstur inn til London…Etter ein god tur fikk Cava slippe av i huset medan vi såg på bylivet og fikk bobler i glasset, ja for det er vel vi flatfolk stort sett flinke til? Å då må det sjølvsagt lærast tidleg…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kullet er godkjent...

...kom tikkande inn på e-post ikkje lenge etter vi var komen heim etter tur til veterinæren. Etter helsetest, vaksinasjon og ID-merking vart...