onsdag 7. april 2021

Valper planleggast sommar 2021

Det var allereie planlagt ein kombinasjon for våren og som skulle vere leveringsklar til sommaren, men ting går beklageligvis ikkje alltid som planlagt.

«Maya» som mista sine valpa etter kombinasjonen med «Bolt» sommaren 2019 skulle vi forhåpentlegvis få nye valpa av rundt 23. april...

Det er alltid spennande å leite etter den gode kombinasjon som eg trur kan gi eit godt resultat på fleire måtar. Eg håpa jo å kunne få alt i ein pakke der det er valpar som vekse opp til å bli sunne og friske hundar som leve lenge, er fin å sjå på med eit tiltalande og rasetypisk eksteriør og at du kan nytte den til det meste. Eg har alt klar ein kombinasjon, men legge den først ut når augelysing er gjennomført og forhåpentlegvis går det bra. 

Eg er oppteken av at hundane skal utfylle kvarandre slik at sjølv om ein hund kan ha ein svakheit så kan den gå i avl så lenge eg gjer gode undersøkingar for å finne rett type hund.

Vi er avhengig av å oppretthalde avlsbasen vi har og ikkje gjere den mindre, men kunne nytte dei aller fleste linjer i avl slik at vi for framtida fortsatt har mange bein å stå på. Eg likar å kunne nytte hundar og linjer som ikkje er for mykje brukt...eg bruka mykje tid framføre dataen for å studere stamtavler, det har alltid interessert og fasinert meg, sjølv om at hundane ikkje sette seg like godt på hjerna i dag som for 20 år sidan. Trur ikkje det er alderen asså, men tidene endra seg og alt er så tilgjengeleg på nett, så eg sit ikkje lenger å notera ned hundar slik eg ein gong gjorde. 

Pandemien som henge over oss gjer at ein må sjå meir innafor landets grense så lenge ein ikkje skal inseminere. Det er spennande å sitte å lese stamtavler og bruke hovudet for å tenke om eg har sett ei søster eller ein bror rundt omkring på utstillingar eller jaktprøve. No sist fikk eg ein lys ide og dermed fikk eg lov å hilse på to kjekke og veldig ulike typa som ikkje har ei stamtavle som ein finn mykje av. 
Det er alltid godt å få kjenne litt på kva som ligg under pelsen og sjå kva type det er og dei kan stå til den tispa eg skal nytte. Veldig hyggelig at Oddhild ville la med bruke sin "Melvin" og det resulterte i at vi i februar hadde 3 vellykka parringar og vi skulle forvente valpa rundt 23. april 2021.


Men, genetikken er ikkje alltid like enkel så beklageligvis blir det ikkje valpa etter denne kombinasjonen.

Til alle som hadde ønske om valp så er det sjølvsagt mogeleg og vente til neste kull...

Det er ikkje slik at det alltid blir valpa, ein gong kem det 1 valp og andre gongar 10...om det kjem nok ønska kjønn er heller ikkje sikkert. Eit tips er at du har lov og håpe, men for all del har du ikkje nokre store gode grunnar til å velge eit kjønn så ver open for det som kjem. Veffal på vår rase har det ikkje så stor betydning kva du tek for både ei tispe og ein hannhund skal ha oppdragelse og arbeid i 1-2 år må du berekne på å få ein god hund... 

Her er eit av få bilder eg har teke i løpet av dei siste vekene...Utrulig nok har eg vore dårleg med bildetaking, men det har sin gode grunn av situasjonen med sjuk tispe 💛

Det har vore lite oppdateringar denne gong med bilde dei fire første vekene, men det har vore ei krevjande tid for dei firbeinte der eg har nytta tida på dei istadenfor sosiale medier og klare å få lest mengder med e-post og meldingar.

Sjølv om eg ikkje rår over det så må eg beklage så mykje for at eg ikkje har valpa til dei som ønska...

Eg kjem snart ut med komande valpeplanar for sommaren 2021!!

Ha ein fin dag ♥♥♥ 
Klem -Anja-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk, for ei super kurshelg!!

Takk, tusen takk til dåkke alle for ei super kurshelg!! 🤩  Eg har kost meg meg huset fult i flotte «hundefolk» og ikkje minst fått lov å se...