søndag 28. februar 2016

Fugletitting

Så herlig å sitte i solveggen på verandaen å sjå på alle dei fine småfuglane på brettet.
Etter å ha nytt det berre å sitte på verandaen eg er meget dårlig på det å berre sitte i ro bortsett frå verandaen på hytta, ja ubeskrivelig følelse av ro og skuldra som senke seg kvar gang...så måtte eg ta med fortoapparatet bort til nabon å ta litt bilde av dei fine fuglane :)
 
 
 
Med vakre flygande objekt sei eg god natt og ha ei herlig veke!!
-Anja-

lørdag 6. februar 2016

Hotellpute...

Dei kvite baki der er ei stor pute...


Ja det er faktisk noko eg har undrast over... Kvifor heite det eigentleg det? Når eg kjem til butikken for å kjøpe store putetrekk har eg fått "åååå e det til hotellputer!?" "Jaaa, store putetrekk"....... Kvifor hotellpute liksom!? 
Eg er ikkje akkurat den som trakka ned dørene på mange hotell, men nåkken har det blitt og eg har (trur eg) til gode å få store, mjuke, deilige, delikate, og meget komfortable puter på eit hotell så vil eg berre prøve å unngå å tenke på at eg skulle hatt med eigne sengetøy så hadde eg slept å tenke på kva som har lagt her før!!! Men, likevel skal eg fortsatt svare ja takk til hotellputetrekk...
Akkurat plass til hovudet...
Har tatt bilde i ein vinkel slik at drn faktisk ser stor ut...

Rare ting eg kjem på, men slikt er det som undehelde meg etter Nora er ferdig lufta og eg skal prøve å søve innafor den lille søte firkanten eg har fått utdelt til å ha hovudet mitt på...

Så plutselig fanga noko anna meg så eg håpa eg kan drøyme om når augene blir seige nok og sig igjen ;)

Elles er det rart å vere her utan barna våre ❤️ Sende dei ekstra tanka om god søvn etter dei har vore sjuke heile veka med høg feber og no hoste... Sov godt og drøym søtt skattane mine ❤️ glad i dåkke ❤️❤️❤️
Klem -Anja-

fredag 5. februar 2016

Puppy plans

We are so excited and hope we again have found the perfeckt match for "Nora"!! 
We hope there will be puppies in about nine weeks after Silkmann`s castle No One`s Better No 10 "Neisti" and Kvasneset`s Himmelske Honoria "Nora". We really look forward to puppies again and hope that this can bring good representatives of this great breed. We are so pleased with the litter that Nora had recently with both temperament and exterior, and hope we again have found a nice match for her!

This time we have chosen to take a combination that we would take the last generation, but when we lost the mother of "Nora" we missed trying. Therefore it becomes now a combination between daughter and son!! :)) So we really looking forward to this... "Neisti" is after stunning "Ryan" Caci`s A Boy Like Daddy who not only stuck to my head several years ago, but something told me that I must have a bit of him. We have not seen his son therefore we are looking forward to jump in the car and drive against Sweden. Google says about 15 hours of driving, we must certainly take a few hours with rasting the dog, food and of course run by weather conditions. Can not wait to see him who will hopefully give us a new generation delightful Kvasneset dogs...

I always want to find dogs that are good match and hopefully get a similar litter where healthmentality, exterior and work go hand in hand.
Here are pictures of the parents who have good breed characteristics, as well as race typical appearance with good prizes at shows. 
 Sire: Silkmann`s castle No One`s Better No 10 "Neisti"
Dam: Kvasneset`s Himmelske Honoria "Nora"

We hope this will bring us good show and working puppies and I have the great pleasure announcing the pedigree for the upcoming litter:
Kvasneset`s
???  VDH CH Silkmann`s castle No One`s Better No 10


 SE VCH SEU(u)CH EUW-10 C.I.E. NOUCH KBHV-09 VV-10  Caci`s A Boy Like Daddy 

SE U(U)CH Caci's Black Shadow 
FI V-02 FI UCH NORD UCH INT UCH Inkwells Named Shadow 
SE U(U)CH Caci's All Saints
Caci's Why Should I Work
NO UCH Caci's Work Like Hell
Comics Byron Bay (CC)


VDH CH Elding`s Fire No.8 Of Silkmann`s Castle 

DK UCH Black Amandas Gambler Man 
Comics Amarillo
Melody Makers Joyfull Chilli

A Number Thirteen Of Silkmann`s Castle
Melody Makers Gunnar
Melody Makers Ouverture
Kvasneset`s
Himmelske
Honoria (res.CC)
SEU(U)CH
Boppalooza Jungman Jansson
INT FIN S UCH JVV-00 SV-03
Almanza Sharp Shooter 
Ryegate's Son Of A Gun 
S U(U)CH N UCH
Almanza Playing With Fire 
SU(u)CH NUCH NV-05 Boppalooza När Du Dansar 
S UCH FINUCH INTUCH Almanza Feather In MyHat 
SE U(u)CH Boppaloosa Syster Yster 
Kvasneset's Frøken Lisa (CC)
N UCH Bezonian Eau De Vie
N UCH Engelen Dark Star
N UCH Bezonian Checkmate 
Kvasneset's Ayla (CC)
N S UCH VWW-08 Tårpilens Bogart 
Coneken's Glenmorangie Port Wood (CC)


Cerèa`s word about the dog ".......He is a grandson of my famous Elding and all of her offspring over generations are a guarantee for marvelous workers"...
He is VDH CH with 2 spare CAC from Sweden and 3 prizes hunting, and he is proficient in practical hunting...


If this is interesting to youplease contact us for more info!!

Anja - +47 90018619 and email anja@kvasneset.com

Tom - +47 94154947 and email tom@kvasneset.com

Love to hear from you!! :)
-Anja- 

onsdag 3. februar 2016

Reinseanlegg

For det meste går tankane mine i dritt for tida ;) Heldigvis ikkje dynga av det, men det er det som engasjera meg og engasjement er viktig.
Eg kan ikkje berre sitte å vente på at dei begnne med arbeidet og godta det som blir gjort. Så dermed måtte eg sende brev til Sula politikerane...

Mandag var eg på Rådhuset å leverte 334 underskrifter på det ope brevet som blei skreve av naboane her inne...


Vedrørande Reinseanlegget på Sunde

De er nok alle informert om den betente saka ang reinseanlegget på Sunde. Det er nok ingen som vil ha dette som næraste nabo med alle dei ulemper som dette medfører av lukt, støy, rotter etc., men at de kan nytte ein slik skatt til dette blir heilt uforståelig. Eg skjøna godt at alle ikkje klare å sjå kva natur vi omgir oss med og kanskje ikkje bryr seg så mykje om den, men de må vite at det er ufattelig mange som gjer det og blir meir og meir bevisst på dette for kvar dag som går. I ein kvardag fylt med mykje stress blir tur og rekovalens i slike områder meir og meir behov for.
Det som for meg blir heilt vanvittig er at de nytta ei slik fantastisk unik tomt på Sula, ja ein sjeldan skatt både på Sunnmøre og dei fleste i heile landet ville blitt stum av bedundring for plassen og utsikta. At vi i det heile vurdera å øydelegge eit slikt område med dritt er heilt ufattelig når heile sørsida av Sula er dekt av skog med små unntak, kan eg ikkje sjå at de MÅ bruke akkurat denne plassen rett ved husa til folk og rett i opninga til fantastiske Hjørundfjorden!! De er kanskje ikkje klar over at dette må vere ein av verdas vakraste fjordar? ;)
Eg veit kommuna sit på denne tomta men kan de ikkje sjå på fleire muligheite ved ei slik tomt!? Kva om vi kunne fått til eit flott og unikt kulturhus!? Her kunne det bli rom for musikk, underhaldning, kunst etc. Ingenting kunne vel vore betre enn store glasvindaug ut mot fjorden der unge og eldre kan utfalde seg, og som må gi ein inspirasjon som ingen anna plass kan gi.
Etter at eg har vore i kontakt med fleire folk på heile øya her er det dei aller fleste som rista på hovudet og meina dette er heilt feil tomt. Nåkken meina at vi bør ha to anlegg på Sula, ein nemde også at vi skulle hatt tre. De skulle berre høyrt alt det folk sa om plassering til akkurat dette anlegget, folk var reint rysta over at vi kan legge noko slikt til eit sånt fantastisk område!!
Dei få som var for trudde at det var fullreinsing då dei hørte ordet reinseanlegg og ikkje minst eit mykje mindre anlegg kun for indre del enn det no ser ut for, og med det meina eg at de forplikta dykk til å fortelje rett korleis dette anlegget vil fungere.
Eg har vore i kontakt med folk som har jobba på Havforskingsinstituttet for å høyre om «fjorden klare å ordne opp i dette sjølv» ja for det var det vi har fått høyre frå politisk hald og dei få som var for. Men, som eg sjølv tenkte klare ikkje fjorden å bryte ned antibiotika, virus, og kjemikaliar men dette vil ligge i fjorden, men sidan Storfjorden er sopass djup og har godt med strømmingar vil dette ikkje ligge konsentrert på eit område men skyvast fram og tilbake i fjorden. Vi må også huske på at det er fleire kommunar ved Storfjorden som slepp ut forureining.
Det beste fiske for Sulafiskerane er frå Lahella på Kvasneset til Kviteberga vest for Høghaugen. For deira del og alle vi som hausta av naturen her så ikkje la oss spyle dritten midt i dette området!!
De må også tenke på konsekvensen av Åknes…her vil dette ligge i faresona og om det blir satt ut av stand vil all dritten til rundt 10.000 gå ureinsa rett i fjorden.

Det er nok mykje meir eg kunne skrive i denne saka, men eg er av den oppfatning at kan de berre tenke skikkelig ein gang til så ser de alle kva galskap dette er. Derfor vil eg med dette oppmode alle dei politiske partia til å setje seg godt inn i denne saka, og med det kan vi alle håpe at de tek den rette slutninga for oss alle.
HUSK at vi skal forvalte naturen og områda vår på ei god måte for oss sjølve og dei komande generasjonane, ikkje la dei få svi for at vi ikkje har hatt muligheit til å sjå klart i denne saka.

Med vennleg helsing

Anja Roiha Sunde Haugen


Dette er sendt til alle dei politiske partia og administrasjon, de har kanskje eit «eventuelt» på kommunestyret torsdag 04.02.2016 til å snakke litt rundt denne saka…

Det er eit fantastisk område med utsikt rett i den mektige Hjørundfjorden, og for dei som ikkje har sett dette vil eg legge ved nokre bilete.

Bildet her er tatt frå Storhaugen…
 Kanskje ikkje den luraste plassen å fiske, men vi lar oss «lure» av denne vakre naturen og ser forbi all dritten som er under vatnflata…
 Heile området frå Fergekaia på Sunde og austover vert nytta ikkje berre på fritida men også av barnehagane på indre…
Magisk ein vinterdag...her er plassen for inspirasjon, ro og avkopling…
Storfjorden sett frå Leirvågfjellet, og ingen plass i denne fjorden (sjølv ikkje Geirangerfjorden etter mi meining kan måle seg med Hjørundfjorden), har vi ein så fantastisk plass som opninga til Hjørundfjorden…
«La ikkje det enkle overvinne det naturlige i denne saka!»

Kullet er godkjent...

...kom tikkande inn på e-post ikkje lenge etter vi var komen heim etter tur til veterinæren. Etter helsetest, vaksinasjon og ID-merking vart...