torsdag 28. april 2016

9 svarte skatta

I morra er det ei veke sidan 9 svarte skatta berika tilværelsen vår ♥♥♥ 2 gutta og 7 jenter!...

Ubeskrivelig deilige og herlig terapi ♥♥♥
No er huset påbelagt ro, men om 1-2 veker kan vi forsiktig opne dørene for dei som ønska å sjå på...veldig greit å få avtale når nåkken skal innom på besøk, vil ha litt tid på oss og ikkje minst ha kontroll på kven som kjem til forskjellige tider. 

Eg er så heldig å få ligge rett ved kassa å høyre på smattelyda og andre lyda...
Klem -Anja-

tirsdag 19. april 2016

Minutt blir til timar...

...og timar til døgn no når det kun er snakk om ei lita stund igjen til valpane kjem så går alt så uhorvelig seint ;) 
I morra er det 63 daga sidan første paring, men med tre paringar veit ein aldri kva dag ein skal rekne frå, og ikkje minst kan ho gå nokre daga over!! Men ein ting er heilt sikkert og det er at valpane kjem når dei kjem!!......godt er det at dei er klar når dei kjem no når ho har gått så lenge, men hadde ikkje gjort nåkke å kunne få helse på dei no :)
Ikkje så lett å få fram skikkelig bilde av magen, men det er ikkje akkurat den minste magen eg har sett på ein drektig hund...
Her kan de sjå valpane bevege seg ❤️

No er Nora så diger at det er vanskelig å få lagt seg godt til og ikkje minst det å få vaska seg skikkelig, men det går fortsatt med litt ekstra engasjement.

Eg kjem tilbake med oppdateringar når valpane er født...så her kryssast alt for ein grei fødsel og sprell levande skatta, ja meir som svarte diamantar ❤️💎❤️
Klem -Anja-

lørdag 9. april 2016

Spennklar!!

Frista veldig å vere ute i hagen no...ute å lufta hunda og slik såg det ut :)

Å lufte hundane etter ei frostnatt og med nysnøven nedi fjella så er det første ein tenke "i dag blir ei vakker dag"...Å sjølv kor lyst eg har ut i hagen for å ordne og styre så må eg ta det igjen ved neste solskinsdag. 
Har lest meg nåken ganga gjennom dei tre utgåvene av "Genetikk, Avl og Oppdrett"...

For uansett så skal den faktisk tilbringast inne og det er eg veldig klar for!!
I dag begynne oppdretterskolen - det som tidligare var hund og helse mot år 2000 - eller genetikk avl og helse. Eg var på mitt første kurs med Astrid Indrebø og Hilde Bremnes for mang år sidan og fulgte alle kurs dei har hatt i Ålesund (som har vore oppstartsby for alle kursa). Første gang eg skulle presentere meg var eg meget ung og hadde to hannhundar "ja, du veit at duu må ha ei tispe for å drive oppdrett" :) blei eg spurt om...å planen var der, men eg var ikkje komt så langt men kunnskap ville eg gjerne ha med på vegen ;)

Etter ein del kurs om emnet, ekstremt mykje lesing, (nåkken kull gjennom dei siste 1 åra) er eg klar for nye kurs og spennande med nye kurshaldera...sjølv om eg nok vil sakne dei to som har gidd meg og mange andre så ufattelig mange gode og innhaldsrike kurs!!...

Kjekt med litt fagleg påfyll rett før eit kull til...Eg er såååå klar for valpefødsel om halvanna veke :)
Oh just give me some refills of genetics and breeding!...
Ha ein innhaldsrik dag!!
Klem -Anja- 

For ein dag!!

Ja, fredagen var ein dag av dei sjeldne!!...Herreminhatt kor mykje som kan bli av ei twittermelding frå politet ;) 
Telefonen har gått varmt og har eg prata i telefonen så har nye anrop dura inn...må ærleg innrømme at eg har hatt "sekretær" i dag då min kjære svoger og mann har svart ;)
Ikkje berre media men mange som vil høyre kva som har skjedd så derfor la eg det berre ut og med det enkelt å svare dei fleste som lura.
 Vi tek det meste med eit smil...å det må til for å få ut alt av "møkk" :))

Pumpe, vask og klor x-antal ganga for å vere sikker på at det vart reint...

Ikkje det kjekkaste å må gå til verks å ha slik ei storreingjering, men her tok gubben arbeidet grundigare enn nokon gong!! 
No når jobben med reinsing er gjort (og det ser ut til at det kun er mindre skada heldigvis) så då kan vi berre flire av det heile!!

Men, heretter er det påbudt for leigetakarar å ha hund i hus ✔️
Ha ein rein og fin kveld!! 
-Anja-


Saka var omtala først av NRK, så 
Sunnmørsposten og Tv2Nyheitene fann også denne historia ganske så unormal og med god underhadningsverdi. Må vel sei at heile saka er litt rar og syns sjølv det var ei spesiell historie i det elles så dystre nyheitsbilde...det var det nok mange som syns med tanke på alle delingane som har vore frå dei forskjellige nyheitskanalane. 

Men, for ei tid sida tok eg og andre kontakt med media for å få hjelp ang ei sak som berøre mange her i kommunen...då var det lite tilbakemeldingar og ingen skriveri!!! Så då har det ikkje noko med kapasitet for ein slik liten ting gjer dei mykje utav for å få skrive om det!! Ja når media ser at det politiet la ut får så stor oppmerksomhet så vil dei vel både ha lesera og klikk sjølve også...

fredag 8. april 2016

Sakna du nåkke eller!?...

...Ja eg berre lure på om du kanskje sakna ein boxer, ein bh, lighter eller strømper!??  Kanskje litt i seinaste laget å etterlyse det etter at politiet har vore her å tatt med seg akkurat det. Men det politiet ikkje tok med var det tilgrisa vatnet og våte bilsete!!...så det kunne de kanskje komt å rydda opp i ;) Etter å ha sett kor de har oppført dåkke, så er min første tanke "steik kor grisete folk kan vere!"...

Men, om de absolutt ønska så sterkt å ta eit bad så kunne de oppført dåkke som normale reinslege folk...jaggu ha tatt ein dusj først og latt vere å tatt med deg "møkk" oppi karet, og når du ser bileta her og har vakna så tenke du kor innihampen ufyselig skitten du må vere akkurat no!! Æææææsj du har min fulle sympati for det vatnet var berre heilt forjævlig...eg er i utgangspunktet kresen men ditta var motbydelig sjølv for hardbarka staute kara frå politiet. Så når eg spurte om dei ikkje berre kunne hoppe oppi karet å ta ut det som låg oppi så takka dei gladelig nei :))
Sakna du nåkke av dette?? Ein mildere bh kanskje?? Men, kvar har de vore å rulla for å bli så skitten lure eg litt på?? Godt for dåkke at vi har plukka vekk alt av hundebæsj rundt om......
Ute på traktorer også men det var vel ikkje så lett når den var av det minste slaget??... Då vil eg heller anbefale gråtassen som vi he for den er betre til "vaksne folk"...

Så skulle ein tru de hadde det varmt nok oppi badet slik at det skulle vere unødvendig å ta seg til rette med å gå inn i bilen til dei som bur i kjellaren!! Klissblaut alt og lite kjekt å kjøre rundt i ein bil med blaute sete... Om de var hyrdestund (kunne nesten høyres slik ut etter at bh'en var tredd rundt girstanga) de hadde eller kva skal eg ikkje vere for bråkjekk å ha formeining om, men vil tru det hadde vore betre plass og meir komfortabelt å gjere frå seg i badet!! ;)

Med alt arbeidet vi har hatt og får med reinhald og sjå til at det funka som det skal...så håpe eg at de har storkosa dåkke slik at det er verdt arbeidet for oss ;) samtidig vil eg be dåkke ta ein skikkelig varm dusj og bruk skrubben godt!! 

Skjøna at det kan vere godt med eit slikt bad, men syns det er utidig å ta seg slik til rette på andre sin eigedom.......nesten gang får de ringe på å spørre om lov, og er du skikkelig grei så kan du kanskje få ta ein dusj først så slippe vi å måtte klore alt etterpå ;)
Til alle som skal bade i dag - Nyt det, men ta ein dusj først!!!
-Anja-

Valper ventes 🌟 puppies expected

Flatcoated puppies expected April 20!!

Vi håper på herlige familiehundar som kan nyttast til det meste!!...
#familievenn #turglede #jakt #spor #lydighet #ettersøk #utstilling #hundeglede...

Again we look forward to puppies and hope that this can bring good representatives of this great breed.
I always want to find dogs that are good match and hopefully get a similar litter where health,
mentality, exterior and work go hand in hand. 
"Nora" Is an exceptionally lovely dog that roam freely on the farm.
She has a good exterior with retriever properties only used in training here at home.
She is very quiet and has a nice on-off switch.
"Neisti" He is a grandson of my famous Elding and all of her offspring over generations are a guarantee for marvelous workers"...
He is VDH CH with 2 spare CAC from Sweden and 3 prizes hunting, and he is proficient in practical hunting...
INTERESTING!? Please contact us :)

Ser så utrulig fram til å få valper etter denne kombinasjonen...Nora kjenner vi godt og linjene er vi så glad i!! Så utrulig spennande å få valper etter ein fantastisk herlig sønn av "Ryan" Caci's A Boy Like Daddy!! 
"Neisti"
"Nora"

VDHCH Silkmann`s castle No One`s Better No 10 SE VCH SEU(u)CH EUW-10 C.I.E. NOUCH KBHV-09 VV-10  Caci`s A Boy Like DaddySE U(U)CH Caci's Black Shadow 
Caci's Why Should I Work
VDH CH Elding`s Fire No.8 Of Silkmann`s CastleDK UCH Black Amandas Gambler Man 
A Number Thirteen Of Silkmann`s Castle
Kvasneset`s
Himmelske
Honoria (res.CC)
SEU(U)CH
Boppalooza Jungman Jansson
INT FIN S UCH JVV-00 SV-03
Almanza Sharp Shooter 
SU(u)CH NUCH NV-05 Boppalooza När Du Dansar 
Kvasneset's Frøken Lisa(CC)N UCH Bezonian Eau De Vie
Kvasneset's Ayla (CC)

Valpane blir registrert i NKK, vaksinert, helseundersøkelse, id-merket & de får flere makkurer...

Som valpekjøper får dere også med en godt utfyllt valpeperm og et teppe til valpen...

Kontakt oss på anja@kvasneset.com eller 900 18 619

Kullet er godkjent...

...kom tikkande inn på e-post ikkje lenge etter vi var komen heim etter tur til veterinæren. Etter helsetest, vaksinasjon og ID-merking vart...