torsdag 31. januar 2019

Rettssikkerheita...!?

...i Norge er ikkje stor!! Vi ropa ut om at vi er så bra på «alt» å rakka ned på korupte leiera etc. Men, før vi skal gå rundt i verda å «arrestere» andre for dårleg styring er det vel snart på tida at vi ser på vårt eige land, folk og metodar som blir nytta her..!?

...i mang ei sak kan eg ikkje heilt fatte korleis Norsk Rettsvesen går fram, å etter i dag då den siste Juryen i Noregs historie skulle kome til ein kjennelse i Eirik Jensen saka så blir ikkje eg men ganske mange "rysta" av det dei gjer. I dag (28.01.2019 var då eg skreiv dette) vise det igjen til at det er mykje «grums» i norsk rettsvesen då fagdommarane har satt kjennelsen til juryen i Eirik Jensen saka til side...!!

Det at fagdommera skal sette ein jurye kjennelse til side var først menit for at folk ikkje skulle bli feilaktig dømt, men her bruka dei det for å kunne døme ein person...
Kva er dette, er det igjen prestisje i den Norske stat?? Eg meine og trur vi fortsatt burde ha jury dømming med tanke på alle «feil» som blir gjort av dei som liksom skal kunne dette feltet.


Tvilen skal kome den tiltalte tilgode men det ser det ikkje ut som har skjedd i denne saka, og sikkert mange andre.
Der er faktisk ikkje bevis som Dr sterke nok til at Eirik Jensen kan dømmast for narkotikasmugling!!

Personleg trur eg der er nokon som vil ha vekk Eirik Jensen og det arbeidet han står for og gjorde. 
Det at han skal sette heile si karriere og sitt gode arbeid på spill pga «småpengar» er heilt uforståeleg. Hadde det vore snakk om nokre nulla bak slik han kunne rømd landet så hadde det vore enklare for vanlege folk å skjønne. 
Eg skal vere einig i at han kanskje ikkje skulle tatt imot «betaling» ang det badet men feil er det mange som har gjort...
I det feltet han jobba så må ein nok bruke litt utradisjonelle metodar og kanskje balansere på linje med lova for å nå til målet. Men, for meg som borgar er det viktig at vi har slike lovens menn som er villig til å risikere ein del for at vi skal vere tryggast mulig. Etter Jensen vart tatt har politiet nesten mista kontrollen i dela av Oslo, kva fortel det oss eigentleg..???
Er det mannen eller metodane han og kanskje andre i Oslo politiet nyttar, og som dei no ikkje lenger tør å bruke..!?

Om det er paragrafryttera, finsnippa rævsleikera som ville sole seg ørlitt i glansen så har sola gått ned og kvitsnippane dåkke er grovskitne..!!!
Dette er berre ei stor skam for Politiet, Spesialenheten og Norsk rettsvesen...
Måtte alle skitne fingra og reine kluta settast inn for å få eit betre utfall for Mr. Jensen - Norge har behov for sånne som deg!!...

Jaja alltid nokre tanka om «alt eller ingenting»...
Klem -Anja-

søndag 27. januar 2019

Det er lov å la seg friste...

...å det er liksom ikkje så vanskeleg når vi no har gått her ilag med 8 herlige skatta i bikka 8 veker. Det er akkurat passeleg til å falle for ein ny for kvar veke å kva er vel mest fornuftig då!?
Jo, vi deleige ein hannhund for her skal jo ikkje vere hannhundar i hus då eg bere lika dei så godt og vil ta litt ekstra del i ein. 

Så hadde vi jo ei sjarmerande svart lita jente som vi ikkje har klart å gi slipp på så då måtte det berre bli "Karma"...
Her e flokkens to nye medlemma...Skal og må ta nye bilder snart!

I dag reiste ein valp til mot Trøndelag å det er trist og godt på same tid.
Det har den siste tida vore så mange fine folk innom oss. Eg er berre så utrulig takknemlig for alle dåkke som har ønske om å kjøpe valp frå oss no, tidligare og dei som alt har begynt å vise interesse for komande kull!!

Så har vi igjen ein sjarmør som fleire har falt for og spesielt Katja skulle vel sett at han fortsatte å bu her i huset. Den raude som er akkurat passe "på", bære så stolt og er veldig kosete.
Den er ledig for den rette heimen å sjølvsagt fint om det er nokon som vil bruke han til jakt/spor og kanskje springe nåkken venstresvingar.
Kvasneset`s Quick Dreamer er etter ein fin heim kvar han kan få utfolde seg... 


Å skulle nokon vere interessert i ein sjarmerande, oppfinnsom, kosete hund med mykje sjarm så har vi fortsatt "Bobby" i hus som gjerne skulle nytt livet på landet på ein gard...? Eg har hatt problem med å gi slipp på han, men eg må berre prøve...
Når eg no fann fram lenken så er det akkurat i dag eit år sidan eg la han ut første gangen...Så trakk eg meg, men la han ut igjen på sommaren.
Det er jaggu nåkken unde ein må gå når ein er så urulig glad i ein hund...For ein hund er ikkje berre ein hund!!

No er vi igjen ved enden av ei veke og vi ønska ei ny innhaldsik veke varmt eller litt kaldt velkomen...
Klem -Anja-

torsdag 24. januar 2019

Mulig å motstå..!?

Alt handla om å velge og det å ta gode val!... 
Eg velge stort sett å ta meg minimum ein god tur for dag då dette er med på å gi meg energi, overskot til å kome gjennom kvardagen og ikkje minst ein måte å få ut frustrasjon og tilbake det gode humøret.
Eg tenke at berre ein kjem inn i den gode rytma med ein god tur for dag så vil du etterkvart sjå alt det positive og helsefremmende det gir, og ikkje lenger eit ork.
Eg må innrømme at kvardagen både med og utan tur ikkje hadde vore like lett utan ein hund, to, tre eller fire ved mi side..
No er det ikkje slik at alle må rive seg med av galskapen men vi alle har godt av å ha ein slik herlig skatt i livet 🖤
Tru det eller ei, men ein gang hadde eg støv på hjerne...men, det var før eg fikk eit usikkert antall firbeinte og etter barna var over krabbestadiet.
Trur vi alle har godt av litt hundehår, sand og støv rundt oss. Men, eg skal vere den første til å innrømme at eg kan bli litt stressa når det kjem uventa besøk når det er på det værste her heime.
Ja som då eg hadde vore ute i snø, sludd og regn med fem hunda og i tillegg hadde 8 stykk 7 veker gamle valpa som bæsja og tissa inne. 
Då kjem venninna til søstera minimum (kresen sådan 😇😂) å sei huff her lukta hund!! Då sa eg «neeeeei ikkje f..., her er 5 våte hunda og 8 som drite, då lukta her ikkje masse hund!!» Lukta var faktisk overkommelig, men skulle betrast innan kort tid.


Nei, igjen klare eg å spore av frå det eg eigentleg skulle skrive 😅 

Innimellom velge eg faktisk og utrulig nok å ta meg ein tur aleine med hundene, eller at eg er så heldig at dei heime vil passe dei slik eg kan ta ein annan tur for restitusjon, avslapning og inspirasjon...
Stort sett velge eg å gå tur, andre gangs kan eg i tillegg velge å ta eit kakestykke, men det er trass alt det gjennomsnittlige i kvardagen som tel...
Om nokon vil ha kake, men er sterk nok til å motstå då har eg fortsatt noko som er minst like søtt  som er mulig å «få»...Å i tillegg hjelpe den deg til betre helse og ein sunnere og sterkare kvardag... 🖤

Alle skulle vere så heldig at dei kunne velge seg ein hund 🖤🖤🖤
Klem -Anja-

tirsdag 8. januar 2019

Valpane har endeleg fått namn..!!

Desse bilda vart tatt for ei veke sidan som de ser...Skal prøve å få tatt nye bilde så snart eg har litt hjelp til det ;)
Men, i og med dei kun er delt på Instagram og Facebook så dele eg dei her også...


I dag er valpane 6 veker å då var det jaggu på tide å få namn på dei..!!
Eg sat å skulle registrere dei før nyttår, men då var eg ikkje fornøgd med namna. Prøvde på att her ein dag men det stemte heller ikkje, men NO er det asså gjort å ingen veg tilbake.

Kven av valpane som heite kva er ikkje bestemt enda, men det kjem ved veterinærkontrollen rundt 7 veker. 
Å etter det igjen blir valpane fordelt til dei forskjellige alt etter kven og kva dei skal brukast til.
Eg må gjere mitt beste slik at den rette heimen får den valpen som kan passe best til dei...

Kvasneset's Quality of a Treasure - NO30634/19 Svart tispe
Kvasneset's Quest after a Treasure - NO30635/19 Gul tispe
Kvasneset's Quality of the Dream - NO30636/19 Svart hannhund
Kvasneset's Quiet Dreamer - NO30637/19 Svart hanne
Kvasneset's Quick Dreamer - NO30638/19 Svart hanne
Kvasneset's Quarter of a Dream - NO30639/19 Svart hanne
Kvasneset's Quite Handsome - NO30640/19 Svart hanne
Kvasneset's Quite Charming - NO30641/19 Svart hanne

 Her er bilde av kvar enkelt valp ved 5 veker...
Fargen på ramma vise kva farge halsbandet til valpen har.

Tida går fort, det er koselig, hektisk, innhaldsrikt, ekstrem vaskejobb og veldig morosamt. Føle eg aldri har vaska så mykje som eg har gjort dei to siste vekene å likevel er liksom ikkje huset skinnande blankt..........å ikkje lukta her så godt heller :/
Men, eg håpe vi gjer jobben vår bra slik at det skal bli gode individ med ei herlig personlegheit som kjem til dåkke 

Ha ein rein kveld...
Klem -Anja-

lørdag 5. januar 2019

Å hilse på tur er det nødvendig..!?

Å hilse på tur er det verkeleg nødvendig..!?
Er det for den firbeinte eller for oss sjølve vi gjer det?
Kvifor ikkje då heller møtast å trene og hilse på ein skikkeleg måte?
Det er ikkje vondt meint når eg ikkje vil at mine hundar ikkje skal hilse på andre når vi er på tur.
1. Hundane har ikkje vondt av å lære seg at det er vi som bestemme når dei skal få hilse, og då kan dei ikkje hilse på alle kvar gang.
2. Min hund kan vere sjuk å eg vil unngå å smitte din hund.
3. Min hund kan hende lika ikkje/redd andre hunda (av spesiel rase etc.) å kan dermed reagere med aggresjon som kan vere spesielt uheldig for ein valp.
4. Eg har valpekull heime som eg må beskytte for all slags smitte der valpane kjem først og er viktigare enn all hilsing ❤️
Spesielt vinterstid går det ein del sjukdom gjerne pga at dei store hundeantivitetane foregår innandørs å smitte sprer seg godt.
Det er ikkje alltid ein hund vise så store symptom fordi den er vaksinert, men den har smitta med seg å det er svært uheldig for små valpa å bli sjuk.
Lus tek også gjerne litt tid før ein oppdaga så ein kan lett smitte andre, å behandle valpa mot lus er verken lett eller hyggelig!
Det er faktisk nok med anna bakterieflora inn i valpekassa når dei er veldig små for at dei skal få dårlig mage...
Når eg har valpa og spesielt vinterstid så får ikkje mine hunda treffe andre hunda..!!! Kjipt men sånn er det med tanke på mitt arbeid og påkjenning på hundane og valpane om dei må gjennom behandling.

Er eg på ei utstilling når eg har valpa så er den/dei hundane i «karantene» frå resten av flokken i minimum 2 veker, og det kan eg ikkje gjer kvar gang dei får hilse på andre hundar når vi er på tur...

Så det er ikkje for å vere dritkjip at eg alltid sei nei til å hilse for det ligge ein grunn bak!!
Den siste tida då vi budde i Langevåg vart eg sett på som ho «sure» som aldri lot dei hilse...men der var det faktisk nokon som var med på å gjer meg strengare då eg opplevde våren 2015 at dei to valpane vi hadde vart tatt skikkelig tøft fleire ganga når folk berre slapp hundane bort til valpane...
Folk såg også rart på meg når eg sa at det ikkje var hilsing pga redsel for sjukdom som om at eg trudde hundane var spedalsk! Men det er mulig at dei bære på «bugs» som vi ikkje veit 🤪

Så om eg plutselig skulle klikke i vinkel på nokon så er det mest trulig for dei sleppe hunden bort til mine utan å spørre først, eller dei legge driten igjen langs vegen... 🤭
Så når du ser nokon snurpe in hunden/hundane så er det eit teikn på at vi ikkje vil hilse. 

Samtidig synes eg det er greit om vi faktisk har såpass respekt for kvarandrea at vi tek hundane inntil oss når vi passera kvarandre ✔️

Eg går ikkje rundt å kyssa på tilfeldige forbipasserande, å ikkje lukta eg dei i ræva  heller...å tenke faktisk at det har ikkje hundane mine behov for heller..!

Utrulig nok no er eg tilbake..!!
Men, tru meg eg har hatt mykje å skrive om og mykje som burde og ikkje burde vore delt, men eg har hatt ei lang pause. Men Instagram både privat og hund er der «alltid» aktivitet.

Håpa og trur eg skal dele litt meir i 2019, men kanskje litt meir nyttig enn unyttig, ja åsså litt feelgood veffal synes eg det...

Ønska de alle eit innhaldsrikt 2019..!!
Klem -Anja-

Takk, for ei super kurshelg!!

Takk, tusen takk til dåkke alle for ei super kurshelg!! 🤩  Eg har kost meg meg huset fult i flotte «hundefolk» og ikkje minst fått lov å se...