Summer Rocky Road
300 gr. mørk kokesjokolade
200 gr. lys sjokolade
300 gr. blanda nøtter
150 gr. karameler
Sjokoladekarameller
2 dl kremfløte
1 dl sirup
1 dl sukker
100 gr. kokesjokolade
100 gr. smør
Varm opp fløte, sirup og sukker...rør inn kokesjokoladen og kok det i ca. 20 minutt til det blir tjukt/seigt, rør så inn temperert smør litt etter litt.
Hell det over på eit pakepapir og kjøl av, skjær opp i passelige firkanta.
Pepperkaker
Eg har ei ganske så fyldig handskreva kokebok med dei beste oppskriftene, men det som gjer ho ekstra fyldig er nok dei mange oppskriftene som fortsatt er på papir og ikkje har fått ei fast side inni boka!...og i år fann eg ikkje den pepperkakeoppskrifta eg har brukt sidan barna var små.
Så då var det berre å ta den som hadde fått si side i boka på side 25 - men litt små endringar er nok lov å gjer...
1 dl. sirup
150 gr. smør
150 gr. sukker (her brukte eg sukrin gold)
1 dl. fløte
1/2 ts. nellik
1/2 ts. ingefær
1/2 ts. pepper
2 ts. kanel
1 ts. bakepulver
400 gr. mjøl
Smelt sirup, sukker og smør - ville gjerne ha herlig lukt i huset så derfor hadde eg i krydderet slik at det fikk ose godt over varmen. Avkjøl blandinga og rør i kremfløta, sikt så inn bakepulveret og det meste av mjølet.
Sett deiga kjølig over natta. Kna deiga smidig og kjevl den ut til ca. 3-4 mm tjukk og stikk ut med ønska figura...
Sett deiga kjølig over natta. Kna deiga smidig og kjevl den ut til ca. 3-4 mm tjukk og stikk ut med ønska figura...
Sett kakene på bakepapirkledd steikeplater og steik dei midt i ovnen 175 grader i ca 10 min.
Amerikanske sukkerkaker
Snapchat kan inspirere og det blei eg av eit bilde av kaker eg fekk tilsendt...så då var det berre å google oppskrift ;)
Snapchat kan inspirere og det blei eg av eit bilde av kaker eg fekk tilsendt...så då var det berre å google oppskrift ;)
125 gr. smør
1,25 dl. sweet Stevia (eller 2,5 dl vanlig sukker)
1 ss melk
1 ts vaniljesukker
2 egg
2 ts bakepulver
1 knisodd salt
5 dl kveitemjøl
farga perlesukker til pynt
Skil egga, visp eggeplommene lett saman og
eggekvitane stive.
Bland det tørre.
Rør smør og sukker kvitt, tilsett eggeplommene, melblandinga, mjølk og dei stivpiska eggekvitane. Rør til alt er blanda, og sett deigen kaldt i minst en halvtime.
Bland det tørre.
Rør smør og sukker kvitt, tilsett eggeplommene, melblandinga, mjølk og dei stivpiska eggekvitane. Rør til alt er blanda, og sett deigen kaldt i minst en halvtime.
Kjevle deiga og stikk ut figurar. Ha på
steikeplate med bakepapir, og strø på farga perlesukker.
Steik midt i omnen på 180 grader i ca 10 minutter.
Steik midt i omnen på 180 grader i ca 10 minutter.