lørdag 23. desember 2017

Ord for natta

Når du døyr kven vil sakne deg, når du døyr kva vil du sakne, når du døyr har du levd det livet du ville!?...Veit ikkje akkurat om det var slik han Ivar Morten Nordmark sa det i kyrkja i går, men han var inne på det eg er så opptatt av - at kvar ein av oss må leve det livet vi har NO for det er skjørt og vi veit ikkje kva tida vil bringe for det einaste vi veit er at vi leve her og no...då er det berre opp til oss sjølve å gjere det beste ut av det ❤️
Siste del av O helga natt...

Som tradisjon tek eg alltid med meg mi kjære mamma og kjæraste Aud på Julenattinè med Scala Brio. I år hadde dei med seg tenor Bror Magnus Tødenes og Askjell Molvær på orgel og piano. Ord for natta var det Ivar Morten Nordmark som stod for, dirigent som alltid Gro Dalen.
Konserten i går begynte med gåsehud og tåre i det koret avslutta på perfekt vis "deilig er jorden" - ja sjølv om ho ikkje er så deilig så er det godt å kunne tenke det for ei lita stund...Som alltid er det vakker musikk når Scala Brio invitera til Julenattinè med nåkken faste gode sanga og i tillegg nokre nye for året.
 Den som venta på noko godt, venta ikkje forgjeves...


 Ivar Morten Nordmark med ord for natta...
 Til slutt utdeling av årets "blomster" som er Scala Brio sitt kurs...Før aller siste sangen.
Alle går heim til tonane frå "Nå tennes tusen julelys"... 

Han Nordmark sa så mykje rett og litt av det eg kanskje ofte har prøvd å formidle, ja eg formidla ofte det eg føle med bilde på instagram etc. men eit par ganga har eg tatt meg sjølv i å tenke "leve eg etter det eg sei no?" Det er ofte slik at ein kan sei noko og praktisere heilt eller delvis anleis...å ja det er ikkje alltid eg gjer det, men kanskje eg har eit ønske eller ein draum om å ein gang gjere det. 
Ho han refererte til ville sagt til fleire at ho var glad i dei og at ho elska dei...eg har kanskje nokre eg skulle sagt akkurat det til, men det viktigste er at dei du har nær og virkelig sette pris på veit akkurat det. 
Eg legge ikkje skjul på at det har til tide vore ekstra tøffe tide og då ser ein også kven dei spesielle personane er ❤ Det er kanskje ikkje så mange, men til gjengjeld er dei steike go 
I år igjen vise det seg at hundefamilien er stor, god og raus...Vi har nok vore veldig heldig då vi har fått oss ein stor "famile" rundt om over alt gjennom våre flotte valpekjøpera som gjennom året har gitt meg bilde, blomster, sjokolade, vin og sikkert mykje meir, men best av alt besøk her heime og på sjukehus, koselige meldingar og ikkje minst gode klemma. 

Nordmark sa han har levd over eit halvt liv med store krav som han til tide har satt seg sjølv...Det var noko som gjekk opp for meg for eit par år sidan er at eg har levd livet mitt for andre og ikkje for meg sjølv, ja eg stelte med "alt" rundt meg, men kanskje ikkje meg sjølv. Eg har prøvd å endre på dette, men det tek tid å skulle endre så mykje av seg sjølv. Ja ting tek tid, men med tida håpa eg for min del at eg har fått snudd og gått i den retninga eg sjølv vil...
Eg trur at det kjem alle rundt meg til gode om eg leve og tek hensyn til meg sjølv oppi alt som skjer. Eg har satt av tid kun til meg sjølv, litt rart kanskje å ville slite seg maks ut i gjørma og nesten gå glip av ein konsert, men for meg handla det om styrke - "vi" treng styrke slik at vi kan takle det livet byr på og ved neste fall så er eg sterk nok til å kunne klare det.  

Vi leve no og kvart minutt som går kjem ikkje tilbake, og derfor har eg sagt at eg vil ikkje sove vekk livet - eg vil ikkje legge meg meir enn høgst nødvendig, og når eg søv vil eg gjerne ha gode drauma som eg kan starte ein ny dag med. 
Eg sei alltid til barna mine før dei legge seg "sov godt og drøym søtt" og det leve eg veffal etter...Så skal eg gjere enda meir av det eg har gjort den siste tida - eg skal prøve å leve litt meir slik eg ønska å fortsette å gjere det og ikkje korleis andre vil eg skal leve. 

Eg hadde lunsj her ilag med ei god venninne ein dag - og ho har sagt kvart år sidan 2011 ho begynte eit par år før, men la meir trykk på det frå då at Anja neste år det blir eit betre år for deg!! Å eg har nok starta eit nytt år med store forventningar til eit nytt år og håpa at ein del ting snur. I år la eg ut privat for kun mine næraste vener at eg er realist og trur ikkje 2018 blir så mykje betre enn dei siste åra så eg tek ein dag om gangen...Det beste i livet er gratis så det sleppe nokon å kjøpe meg. 
Men, positiv er eg likevel for no er eg snart klar for å eventuelt bygge opp 2018 istadenfor å bygge det ned... 

Veit ikkje om du har vore innom å lest innlegget mitt med diverse av "skrivebilda"" mine frå Instagram, men dei kan du sjå her... 
Syns det var litt spesielt å hamne bak denne bilen!...Når eg er så opptatt av akkurat det, så er det rart at av alle bilane her i landet kjem denne foran augene mine...

Du leve no og lev det på din måte 
Leve du det livet du har muligheit til å leve!?...
Klem -Anja-Sorry det her vart så mykje meir enn eg tenkte...skulle berre vere eit par ord til Instagrambilda også tok "skrivekløa" meg. Det vise sikkert at eg ikkje har satt av nok tid til meg sjølv for å få gjort dei "små" tinga eg drive med...Men, det skal eg igjen bli litt flinkare til.

søndag 3. desember 2017

Aniskringle

I dag har vi hatt ein skikkelig innedag...Litt meir julepyntingen i huset på formiddagen og elles berre ein lang bakedag. Må flire av Katja som er skuffa over meg fordi eg må sette meg ned innimellom, ja eg sei sjølvsagt ikkje til ho det er fordi eg har vondt, og dermed syns ho eg er alt for sløv når ho står å jobba...
Men, vi fekk gjort mykje!! Brunepinna først så havreflan med sjokolade som var Katja sitt verk og eg øydela ein del då eg miste dei i gulvet...Pepperkakene er kome i boks, krumkakene er også i boks velsmakende men heilt misslykka krumme for første gang. Til slutt deilige aniskringle som har kome i frysaren og er klar til kos når det måtte passe.


Aniskringlene laga eg av:
1 liter mjølk
1100 gr. kveitemjøl
500 gr. rugmjøl
50 gr. tørrgjær (raud)
300 gr. sukker
2 pk anis
1 ts salt
3 ts (ekte) vaniljesukker
3 ts kardemomme 
2 egg
300 gr. smør i terningsr

Blanda saman alt det tørre, men haldt tilbake ein del av mjølet. Varma opp melka til fingervarme og blanda det med det tørre, elta det i Maskina. Så ta oppi egga og resten av mjølet og elt det i ca 5 min. Når deiga er godt elta tilsette du smøret litt etter litt, og når det er kjørt inn så elt i eit par minutt til. 
Sett deiga lunt under plast til den har heva til dobbel storleik. 
Del opp i ca 45 emner og trill dei ut og brett dei til ei kringle.
Hev dei under plast til dobbel storleik, steik på 225 grader i ca 12 minutt, etter ca. 5 minutt tek du dei ut for å pensle med egg før du steike dei ferdig...

Disse er god både til haust- og julekosen!
Klem -Anja-

fredag 1. desember 2017

1. Desember - Konklusjon...

...I dag konkludera eg med at munndiareen har gått i arv i fire generasjonar!!...Frå farmora mi som hadde utrulig mange historie  ja, ho hadde alltid mykje å fortelje og snakke om. Pappa han snakka om alt med alle, med sitt hyggelige vesen er det ikkje alltid berre like enkelt å gå vidare med kun eit hallo. Ja så kjem eg som kan snakke på inn- og utpust om alt som engasjera meg frå hund til blomster, ein del i samfunnsdebatten og ikkje minst engasjement for dei svake...ja det ekje så lett å slå av bryteren då og sjølv om stikkontakta blir dradd ut er det fortsatt lyd. Einaste som får meg til å halde kjeft er når eg har det ekstra vondt då vil eg helst kun snakke med hundane, og sjølvsagt barna har eg ein måte å kommunisere på. 
SÅÅÅÅ i kveld har ho tenåringen vår prata igjen så ho går mora ein høg gang!! I dag var det faktisk ekstremt slitsamt å vere still i fem tima på skulen, ja ho haldt på å døøø, så ho måtte ha med seg vakt å få lufta seg og prata litt!...
Tenke at det ikkje er det mest negative som gjeng i arv, og så lenge vi er positiv og glad når vi skal prate er det greit syns eg :)
Utrulig bra at vi kan få ting ut og engasjera oss!! Eit par ganga eg har tenkt "Anja kva i helsikke sa du no!?" Ikkje mange gangane, men så utrulig teit at det er dei gangane vi huska så godt..jaja sånn kan det gå.

Trur dei to barna mine har arva litt anna av meg også for dei vil ofte ha litt å gjer på, og dille til i huset er visst også kjekt. Så i kveld har Timmen julepynta ein del då mamsen hadde tatt fram for lite...
Ønska de alle ei innhaldsrik, fin, rolig, koselig og god adventstid...
Klem -Anja-

Takk, for ei super kurshelg!!

Takk, tusen takk til dåkke alle for ei super kurshelg!! 🤩  Eg har kost meg meg huset fult i flotte «hundefolk» og ikkje minst fått lov å se...