tirsdag 11. august 2015

Sechuanwok


Ja no er det lenge sia det har kome nåkke frå matfronten. I dag hadde eg lyst på eit kvar "anna" men visste ikkje heilt. Wok er alltid godt med reint kjøtt og herlige grønnsaker, i tillegg litt Spicy ;) 
I morra reise Adrian (samboeren til lillesøstra mi) på sjøen igjen og tenkte å ha middag til gjengen, så sendte dei melding og til mamma og pappa om at vi var på butikken å handla inn til middag. Med hjelp frå Katja og Ingeborg på kjøkkenet blei det bra, ja meeeeget bra mat :) Dei to jentene stod for desserten som var heimelaga sjokoladefondant (6+) varm med is, Valldal jordbær og blåbær :)) 

Laga saus som berre stod å putra på panna av: 
8 dl vatn 
2 stk kylling fond
1 dl soyasaus
4 ss rich hoisin saus
1 1/2 - 2 ss chilipaste
2 - 3 fedd kvitløk
Raspa over eit passelig stykke med ingefærrot (smak deg til slik du ønska).
Litt maizenna til jevning.

Marinerte indrefile av svin og kylling i litt olje, soyasaus, hoisinsaus...

Woka kjøttet kvar for seg først med litt pepper, og over i gryta på svak varme. Helte litt av sausen over kjøttet.
Gulrøtter, løk,  brocoli, sukkererter woka kvar for seg og over i gryta. 

Ved alt saman og server med ris og eggenudler!!...
Min Sechuansaus, svinekjøtt til marinering, grønnsaker og til slutt ferdig wok...

Desserten toppa det heile på ein elles så vanlig tirsdag :)
Mmmmm... 
Klem -Anja-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Convoy

Turens første stopp på Åndalsnes der Cecilie satt frå seg bilen sin... Det har vore så mykje eg skulle og ville fortelje om, men med f...