mandag 6. februar 2017

Antibiotika-resistente bakteriar...

Eg tek meg ofte i å tenke på fjorden vår på ein måte som eg gjerne skulle kunne sleppe no. Men, kan vi det? Eg er redd debatten er så stille at eg ikkje heilt tør det før fakta ligg på bordet...
Tanken kjem over meg når eg møte folk eg har prata med ang problematikken av silvatnet so, det var snakk om for eit år sidan berre skulle får renne fritt ut i fjorden utan at dei folka ante kva vi gjor, ja for eit reinseanlegg var vist så bra...dritt var sjølvsagt vekk, men kva med den værste dritten - den vi ikkje ser!?...

Eg har lest ein del om antibiotika-resistente bakteriar, og nei eg er nok ikkje ein kløppar på bakteriar og heller ikkje så veldig skulert i så måte, men alle kan vi få litt kunnskap av å lese svart på kvitt.

Antibiotika-resistente bakteriar er som artikkelen eg lenka til overalt!!...men vi kan gjere noko med det er mi meining. 

"Nyere forskning peker mot at motstandsdyktige bakterier kan finnes i de aller fleste miljøer der mennesker og husdyr ferdes, forteller professor Yngvild Wasteson ved NMBU Veterinærhøgskolen.
Disse bakteriene har enten utviklet seg i kroppene til dyr eller mennesker som har brukt antibiotika, eller de oppstår på grunn av antibiotika som lekker ut i vann eller jordsmonn."
Her har vi heilt klart rota til fjorden vår!!.......alt vi har i oss kjem faktisk rett i fjorden, og vil ikkje tenke på kor mange antibiotikarestar som kjem ut her! Vi kan ikkje tenke kun Sula og Ålesund sjølv om det er katastrofalt nok, men tenk på alla andre kommune som ligg langs storfjorden som peise kloakken sin her!?

Kva er antibiotika-resistent!...

Vi har alle eit ansvar om å ikkje bruke antibiotika unødig, vi har alle eit ansvar om å ta vare på naturen vår...Så eg venta litt utålmodig på kva som skjer i debatten ang reinseanlegg ved Storfjorden!...
Kanskje bekymra eg meg unødig, men det er i så fall mitt problem...og det er greit så lenge avgjersla i saka ikkje blir "vårt problem!" Å for all del husk!...ikkje berre vent på eit "godt svar for deg til eiga vinnings skuld" bry deg også om andre og naturen!!..

Vi er så nøye med at dyreforet skal vere fritt for antibitika, er det ikkje på tide av vi bryr oss med kva som blir spylt ut i det sunne matfatet våra!???
Ønska alle ein bakteriefri dag!!... 
-Anja-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk, for ei super kurshelg!!

Takk, tusen takk til dåkke alle for ei super kurshelg!! 🤩  Eg har kost meg meg huset fult i flotte «hundefolk» og ikkje minst fått lov å se...